vrijdag 9 april 2010

tweede puppiebrief...

Hallo lieve mensen....

Hier zijn we weer met enkele nieuwtjes vanuit hovawartland !

Ondertussen zijn wij ruim een weekje oud en hebben de grote wereld rondom ons hier al goed verkend.... Voorlopig beperkt die zich uiteraard nog tot enkel ons "huisje" maar we weten hier nu toch al wel alle hoekjes en kantjes zijn !
Jullie hebben op het filmpje al kunnen zien dat wij best al redelijk mobiel waren en dat is er de laatste dagen enkel maar op vooruit gegaan. Iedere dag oefenen we om ons zo snel mogelijk van punt A naar punt B te verplaatsen en het moet gezegd ; we worden daar hoe langer hoe beter in ! Punt A is meestal de locatie waar we ons bevinden en punt B is voorlopig nog altijd ons einddoel, zijnde de melkbar !!! ;-))
Gelukkig is ons mama (en dus de daarbij horende melkbar ! ) nooit ver uit de buurt en nog belangrijker ; zij is altijd goed gevuld !!! jullie kunnen echt niet geloven hoe lekker dat smaakt ; het lijkt wel verse room !
we groeien daar dan ook heel flink van en komen zo gemiddeld een 50 tot zelfs 70 gr. bij per dag, helemaal niet gek dus ! en dat moet natuurlijk ook.... Willen we ooit zo hard vooruit kunnen komen als ons mama dan moeten die mini-pootjes van ons heel sterk worden om ons lijfje te dragen...
Soms doen we dus al eens verwoede pogingen om te gaan staan ! ja, wij zijn echt wel snel hoor !!!
Volgens de baasjes lijkt het nog nergens op maar wees gerust ; wij oefenen dapper verder ! Het is natuurlijk ook niet niks; je moet trachten dat lijfje zo ver omhoog te krijgen dat je kan steunen op alle 4 die kleine pootjes, echt geen sinecure hoor ! ;-)) maar wees gerust ; we geven niet op ....
Verder zijn ze hier wel heel trots op ons hoor want soms zijn wij al echt wel goed bij de pinken ! De baasjes denken dat onze oogjes vrij snel zullen open gaan, ze vinden dat wij heel beweeglijk en al vrij mobiel zijn en bovendien maken wij al heel goed duidelijk wanneer iets ons niet helemaal zint ! :-)) sinds een paar dagen nl. kunnen wij al een beetje "grommen" en zelfs een beginnend "blafje" lukt ons al !!!
Wanneer vrouwtje ons huisje moet verschonen worden wij één voor één meestal even gewogen en dan apart gelegd in een wasmand !!! zeg nu zelf .....een wasmand ??!!! Wij nemen het zomaar niet dat wij worden gescheiden van onze broertjes en zusjes en dus willen we dat wel even duidelijk maken ! en dus gaan we grommen ;-)) Eens we weer herenigd zijn gaan we uiteraard braafjes liggen soezen maar ze kunnen hier maar beter weten waar ze aan toe zijn ! niet dat ze tot nu toe erg onder de indruk zijn hoor.... maar je moet je als pup toch niet alles laten wel gevallen ???

Ondertussen hebben ze die lamp ook al een beetje hoger gehangen, het werd stilaan te warm en omdat het dicht bij ons mama ook altijd heel knus en gezellig is en wij ondertussen ook al een beetje flinker zijn geworden kon dat best...
Wij gaan trouwens af en toe soms al een eindje uit mekaar liggen.. ook puppies hebben soms nood aan een beetje "privacy" ....
af en toe durft mama ons nu ook al even alleen laten, dan gaat ze voor de werpkist op de mat liggen, gaat ze even een blokje om met de baas of zelfs even bij hun in huis... Als onze buikjes lekker dik gedronken zijn hebben wij daar uiteraard helemaal niks op tegen ! we kunnen ons voorstellen dat wij met z'n tienen voor aardig wat drukte zorgen en dat mama soms ook een beetje tijd voor zichzelf nodig heeft.

Er zijn uiteraard ook weer een heleboel foto's van ons gemaakt de afgelopen dagen, de baasjes zullen die zo ook wel naar jullie mailen.. We zijn blijkbaar het geliefkoosde "onderwerp" om te fotograferen hier ! Ze hebben zelf een eerste reeks 'portretfoto's' gemaakt, van ieder van ons werd dus afzonderlijk een foto gemaakt ! dat de ene daar al wat meer natuurlijke aanleg voor heeft dan de andere zullen jullie zelf wel zien ! ;-)) in ieder geval ; mama was heel trots op ons en zei dat wij de allerliefste, allermooiste en allerschattigste puppies op de hele wereld zijn ! en zullen we jullie eens wat vertellen ????? ....... dat zijn wij ook ! ;-)

Daarnaast heeft er nu al ééntje van ons een mooie naam gekregen van één van jullie ! waarvoor dank ! Eén van de black/tan teefjes zal straks door het leven gaan als JOY v.d. Scheldemeersen .... Klinkt best wel super hé ! Uiteraard kan er zo maar ééntje zijn en dus hebben de baasjes meteen het 'patent' hierop toegekend... Dat wil dus zeggen dat de rest van jullie maar iets anders moet gaan bedenken nu... ;-))
Joy zal overigens straks wel worden geroepen als "Donna" en hopelijk voor de toekomstige baasjes gaat ze dan ook effectief 'luisteren' ...hihihi...;-)
wij hovawartjes durven nl. soms nog een beetje 'eigenzinnig' zijn of 'Oost-Indisch doof' als het ons zo uitkomt.... Maar anderzijds zijn we natuurlijk ook super lief, héééééééél aanhankelijk en och zo onschuldig !!! en voorlopig zijn we dat zeker nog ! trouwens... het is straks aan jullie om ons een beetje degelijk op te voeden, jullie weten hopelijk toch wel welke 'uitdaging' jullie wacht ?? ;-)) je kiest niet zomaar voor een hovawart ! wees maar gerust dat mama ons al heeft ingefluisterd dat we straks onze naam alle eer moeten aandoen !

Maar voor we zover zijn moeten we natuurlijk nog flink groeien ....En groeien doen we voorlopig door veel te slapen en lekker veel te eten bij ons mama ! en dus zit ons verhaaltje voor deze keer er weer op....
Hopelijk hebben jullie een beetje genoten en we spreken jullie gauw weer !
groetjes van ons !

Geen opmerkingen: