zondag 4 april 2010

eerste Pasen voor de puppies !

meteen een mooie gelegenheid om een eerste "puppiebrief" te sturen naar de toekomstige baasjes dus...

Hallo lieve mensen....

dit wordt dan onze eerste echte 'brief' aan jullie, onze toekomstige baasjes !
Natuurlijk kunnen wij zelf niet schrijven maar we hebben alles netjes gedicteerd aan mama die het op haar beurt weer door vertelde aan het vrouwtje...;-)) Al een geluk dat die dus een beetje overweg kan met diene computer !!!

Een paar dagen geleden werden wij hier dus plots op de grote onbekende wereld 'gedropt' ! We kunnen jullie wel vertellen ... dat was best even schrikken ! De afgelopen weken zaten wij gezellig samen in mama's warme en veilige buik maar plots moesten we één voor één naar 'buiten' !
Soms verliep onze 'landing' niet al te zachtjes maar we hebben het gelukkig wel allemaal gered !

En hier zijn we dus !!! Gelukkig zijn we met z'n tienen en hebben we dus nog heel veel steun aan elkaar ...Natuurlijk is ook ons mama steeds heel dicht in de buurt zodat we rustig aan kunnen wennen aan onze nieuwe leefomgeving... Voorlopig beperkt die zich nog tot ons eigen huisje, ook wel "werpkist" genoemd ??? Maar die is wat ons betreft momenteel wel groot genoeg hoor !

We kunnen natuurlijk nog niet zien of horen maar met onze tast- en reukzin is gelukkig niks mis ... Daardoor weten we dus ook dat "ons huisje" lekker zacht ligt..Volgens onze mama hebben we dat te danken aan de mensenbaasjes (die op twee poten en zonder staart dus ;-))...
Iedere dag krijgen we nl. een lekker warme en zachte nieuwe deken op de vloer.
Daarnaast is het hier gelukkig ook lekker warm, net als in mama's buik... Mama wist ons te vertellen dat er boven onze hoofdjes een 'warmtelamp' hangt.....Dat is blijkbaar zo'n gek ding dat een rode en warme gloed verspreidt zodat wij het niet koud krijgen.
En het allerbelangrijkste natuurlijk ; we hebben ook ontdekt hoe we hier ons hongergevoel kunnen stillen !!!
Doordat onze reukzin zo goed ontwikkeld is wisten wij meteen na onze geboorte al heel snel mama's melkbar te vinden... We hebben die dan ook meteen officiëel voor geopend verklaard ;-))
Gelukkig is mama steeds in de buurt en dus is er ook altijd eten ter beschikking ! soms moeten we wel een beetje drummen om allemaal een plekje te vinden maar het lukt ons wel altijd ! en dat lekkere eten is ook altijd op de juiste temperatuur ! wat wil je dus nog meer ???

Wij kunnen natuurlijk ook nog niet stappen maar dat wil niet zeggen dat wij nog niet 'enigzins mobiel' zijn.... Het lijkt misschien nog een beetje op zwemmen maar wij bewegen ons in ieder geval wel vooruit ! misschien niet altijd meteen in de juiste richting maar wij komen heus wel waar we wezen moeten ! Op die manier hebben we dus ook al ondervonden dat ons huisje eigenlijk een soort van 'verstevigde burcht' is...
Wij kunnen er voorlopig blijkbaar langs geen kant uit en volgens mama is dat enkel maar goed zo ! Zij heeft het liefst dat wij dicht in haar buurt blijven en vindt ons nog veel te klein om alleen op ontdekkingstocht te laten gaan... Maar in ieder geval ; wij trachten dus wel al onze 'grenzen' te verleggen ;-))

Voor de rest bestaan onze dagen en nachten dus in hoofdzaak uit slapen, eten, beetje rondzwermen, weer slapen, weer eten enz....
Maar zo hoort het blijkbaar ook ; kleine puppies moeten nog heel veel rusten en eten want daar groeien we blijkbaar van en dat zal uiteindelijk wel de bedoeling zijn zeker ?? ;-))

Tot zover het laatste nieuws van het hovawartfront... van al dat vertellen wordt je best wel moe en dus gaan we nog maar eens een dutje doen... We kruipen knus bij mekaar en tegen ons mama aan en komen gauw weer terug om over onze nieuwe avonturen te vertellen !
tot ziens dus !!!

groetjes van 10 kleine,och zo schattige puppies...

knuffeltime !!!

klein rolmopsje...

So blond, so beautiful...

leeping beauty

zijn wij niet lief ???

Geen opmerkingen: