zaterdag 29 september 2007

puppies laten weer van zich horen !


















Lieve mensenvrienden....

hier zijn we nog een keertje met een 'update' over onze laatste 'avonturen'.
We zijn dus ondertussen 2 weekjes op deze grote wereld en er is sinds die 14de september toch al één en ander veranderd...
Vooral de laatste dagen hebben wij veel vorderingen gemaakt !
Als eerste en misschien wel belangrijkste nieuws ; sinds gisteren zijn onze oogjes open gegaan !!!! Nu kunnen we jullie wel zeggen ; dat maakt een héél verschil !!
Tot nu toe leefden wij zo'n beetje 'in het donker' en hoewel we ons best uit de slag trokken dankzij onze reuk- en tastzin is er met dat "zien" toch wel een hele nieuwe wereld voor ons open gegaan....
Voor het eerst konden wij dus effectief onze mama ZIEN !!!!
Nu hadden wij ons al wel een voorstelling gemaakt over hoe ze er zou uitzien maar als je daar dan ook effectief mee geconfronteerd wordt is dat toch wel even van "WAUW" !!!!
We dachten altijd al wel dat ons mama een mooie en lieve dame was ...........
maar da's dus echt een 'ferme madam' !!! ;-)) Wat is ze groot !!! En wat heeft ze mooie, lange haren !!! Als wij ook ooit zo knap gaan worden !!!
Daarnaast hield dat "zien" nog een extraatje in want plots werden we ook met mekaar geconfronteerd ! En eerlijk gezegd ; dat was pas even schrikken !!! het leek wel of we plots onszelf zagen ??? Héél raar hoor maar blijkbaar 'lijken' we héél erg goed op mekaar, tenminste....3 van ons wel.... Er zit nl. ook een ietwat 'vreemd exemplaar' tussen met een héél ander kleurtje ! toch niet zo identiek dus ??? Maar volgens mama horen wij gewoon allemaal "samen" en zij zegt dat zij héél trots is op haar 4 mooie meiden, wij dus !!! ;-))
Uiteraard kunnen we nu ook op een veel 'grondiger' manier ons huisje gaan verkennen ! En dat ziet er ook niet onaardig uit moeten we toegeven ;-) Op de vloer ligt inderdaad zoals wij al 'voelden' een heerlijk zacht tapijt ! Rondom de 4 'muren' zijn een soort van plankjes aangebracht waaronder wij ons lekker kunnen 'verstoppen' ;-)) Mama zegt dus dat dit voor onze 'veiligheid' is maar wij vinden het gewoon een veilig en knus plekje !
En verder zit het hier dus inderdaad overal 'potdicht' ! Het lijkt wel een versterkte burcht !!! voorlopig is dit dus ons 'domein' maar als het goed is en we een beetje groter en sterker zijn gaan ze hier 'verbouwen' volgens mama !
Dan krijgen we nl. meer ruimte om te spelen.... dat wordt vast héél leuk denken we !
Maar eerst is er dus nog flink wat werk aan de winkel !!! Gelukkig zijn wij best wel ondernemend en dus zijn we deze week ook van start gegaan met de eerste "loopoefeningen" !
We kunnen jullie wel vertellen ; dit was makkelijker gezegd dan gedaan !!!
De bedoeling is dus dat we onze 4 pootjes onder ons lijfje brengen, daarop gaan steunen, ons oprichten en die pootjes dan ook nog gaan verplaatsen !! helemaal niet zo simpel als het lijkt hoor !
Als we dan al eens 'flinke poten' hadden zoals ons mama die ons overal heen konden dragen was dat vast een makkie... maar nu moeten wij het doen met die kleine, dunne steltjes en die moeten dan ons toch al vrij flinke gewicht torsen ??? Pfffffffffff...... dat is niet evident ! En als het ons al lukt om dat allemaal rechtop en in evenwicht te krijgen, dan moet dat ook nog 'in beweging' worden gezet !!!
Helemaal geen makkelijke opgave dus en er moet dan ook nog flink worden geoefend ! Maar we geven niet op en doen telkens opnieuw weer verwoede pogingen om overeind te komen, te blijven en vervolgens te gaan stappen ! Die tweevoeters hier zitten alles met "argusogen" gade te slaan en zijn natuurlijk druk in de weer met die 'camera' om alles voor jullie vast te leggen ! Blijkbaar zijn onze pogingen soms nogal lachwekkend en ze geven dan ook uitgebreid commentaar ! Maar dat zet ons enkel maar aan tot meer wilskracht en wij gaan dan ook dapper door !
Wacht maar tot wij hier straks zullen rondcrossen !!!! ;-)) Dan zullen ze pas kijken !!!
Omdat wij mekaar nu ook daadwerkelijk kunnen 'zien' is het 'ontdekken' van mekaar nu ook één van onze favoriete bezigheden !! het is leuk om naar elkaar te kijken, te happen en te voelen... Ook kruipen we gewoon soms over mekaar heen om dan een 'tuimeling' te maken ;-)) gelukkig komen we steeds zacht terecht op dat warme tapijt !!
Maar van al dat oefenen en spelen worden we natuurlijk ook best een beetje moe ! En dan gaan we dus gezellig een dutje doen en dromen we ondertussen van onze volgende avonturen !
Gelukkig blijft mama ook nog steeds dicht in de buurt en als wij honger krijgen is de melkbar nog altijd open en bereikbaar ! Wij moeten trouwens ook flink eten want al onze capriolen vergen echt de nodige energie !
En volgend 'hoogtepunt' van onze week (al zouden wij zelf dat niet echt zo willen noemen...) ; vandaag zijn we voor het eerst ontwormd !!!!
Mama had ons vooraf al verteld dat dat eraan zat te komen... met zo'n spuitje gingen die tweevoeters één of andere vloeistof in onze bekjes spuiten...Het leek wel een beetje op die lekker melk van ons mama maar daarmee hield de vergelijking dan ook op !
Wat een slecht en vies spul is me dat !!!! We hebben ons dan ook duchtig verweerd, flink tegengesparteld en getoond dat wij dus uit het rasechte hovawarthout gesneden zijn ! ;-))maar tot onze grote spijt ; die tweevoeters bleken sterker dan ons en dus is het meeste spul wel degelijk beland waar het hoorde te zijn ; in onze bekjes dus !
Maar alweer volgens onze mama is dit allemaal echt wel nodig zodat wij niet ziek worden en er zich geen vieze en enge wormpjes in onze buikjes gaan ontwikkelen ...erger zelfs ; het moet zelfs drie dagen na mekaar worden gegeven !
pffffffffff... groter worden heeft dus blijkbaar niet alleen maar voordelen !!!
Maar desalniettemin ; voor het grootste deel van de tijd vinden wij het zelf echt wel SUPER dat wij al zoveel hebben bijgeleerd op zo'n korte tijd !
Mama en die tweevoeters hier zijn echt wel blij met onze vorderingen en uiteraard hopen we van jullie hetzelfde ! Tenslotte is het de bedoeling dat wij straks flinke hovawartmeisjes gaan worden die echt 'hun mannetje' kunnen staan in de grote wereld ! maar wees gerust ; daar wordt dus volop aan gewerkt !!! ;-))

Zo, dit was het weer voor vandaag....van al dat vertellen wordt je ook best moe en dus gaan wij nu nog even bijslapen vooraleer we straks weer aan onze 'oefensessie' gaan beginnen !!!

Tot heel gauw hoors !!! liefs van de mooiste vierling uit Dikkelvenne ;-)))

Geen opmerkingen: