dinsdag 18 september 2007

eerste puppiebrief...

hello !!!!!

wij komen even piepen en mochten van ons mama vertellen hoe het ondertussen met ons gaat !

Zoals jullie nu wel allemaal weten werden wij een paar dagen geleden geboren hier in Dikkelvenne !
Eerlijk gezegd ; dat was best even schrikken ! Na negen weken lang in mama's warme buik te hebben vertoefd werden wij hier plots 'gedropt' ;-)) en de ene 'landing' verliep al wat vlotter dan de andere !
Van de veilige, knusse warmte naar de grote onbekende wereld, je zou voor minder efkens moeten bijkomen natuurlijk...
Maar ondertussen zijn we het na een paar dagen hier al helemaal gewend !

Wij kwamen dus ter wereld in wat ze hier blijkbaar een "werpkist" noemen.... Volgens ons mama (en die is héééél slim !!! ) is dat eigenlijk gewoon ons voorlopige huisje !
Alhoewel wij nog niet kunnen zien merken we toch dat het hier best wel 'groot' is, en vooral 'onbekend' !!!
In ieder geval ; het is hier gelukkig ook lekker warm en dat was een hele opluchting ! Verder is het ook erg zacht en knus... Alweer volgens mama hebben we dit te danken aan 'de baasjes'
(dat zijn die op 2 poten en zonder staart dus ;-)).... zij bedekken de bodem van ons huisje nl. steevast met zo'n lekker warm tapijt ! Daarenboven blijft onze mama natuurlijk in de buurt en dichtbij haar warme lijf is het uiteraard altijd zalig !!!
Verder hangt er zoiets boven onze hoofdjes wat ze een "warmtelamp" noemen ???
we weten niet hoe dit er precies uitziet maar er straalt zo'n heerlijk warme gloed vanaf ! Mama zegt dat de baasjes dit speciaal voor ons hebben opgehangen, ze moeten ons dus wel graag zien denken we !

Alhoewel wij nog niet terdege alles kunnen 'onderzoeken' hebben we toch al gemerkt dat ons huisje eigenlijk een soort 'verstevigde burcht' is ! Wij kunnen dan misschien nog niet echt 'kruipen', toch zijn we mobiel genoeg om al eens uit te zwermen ! Zo hebben we dus ondervonden (soms al eens vrij bruusk !) dat het hier langs alle kanten potdicht zit ! We kunnen d'r nergens echt uit en zo heeft ons mama het voorlopig het liefste ;-)) Zij zegt dat wij nog véél te klein zijn om al helemaal alleen op 'ontdekkingstocht' te gaan ....Later krijgen wij een grotere, open speelruimte heeft ze ons verteld maar voorlopig heeft ze ons het liefste héél dichtbij haar !
En wie zijn wij om daarover te klagen ???? tenslotte zijn wij nog heel afhankelijk van ons mama !
Gelukkig hadden wij al héél snel door dat mama ook in staat is om ons 'hongergevoel' te bevredigen !!! ;-)) De 'melkbar' is ondertussen officieel geopend en hoe vaak wij ook langsgaan,
er is altijd eten in overvloed !! Wij hoeven zelfs niet te drummen voor het beste plekje ! En daarenboven is dat lekkers altijd op de juiste temperatuur ! wat wil je als pup nou nog meer ???

Onze dagen en nachten bestaan dus voorlopig enkel en alleen uit eten, slapen, beetje rond'zwemmen', weer eten, slapen enz.enz....
Maar puppies moeten nu eenmaal veel rusten want daar worden we volgens mama sterk van !
Gelukkig hadden wij best een beetje 'voorsprong' wat onze gewichten betrof en de baasjes zeggen dan ook dat wij echte 'dikkertjes' worden ;-))
Ze lopen hier ook voortdurend héén en weer met zo'n ding wat ze een 'camera' noemen ????
blijkbaar nemen ze daar foto's mee die ze dan trots aan familie en vrienden laten zien ! Eigenlijk zal het ons 'worst wezen'.... zolang wij op tijd en stond mogen aanschuiven aan de melkbar en daarna lekker dicht tegen elkaar en onze mama kunnen liggen is het voor ons al lang in orde !

Dit is voorlopig zowat het meeste nieuw van het hovawartfront ! Van al dat vertellen wordt je eigenlijk ook best moe en dus vallen ondertussen onze oogjes toe.....;-))
We kruipen dus gezellig bijeen en zeggen geen vaarwel maar tot ziens !!! slaapwel !!!

groetjes van de 4 meiden....

ps : vandaag gewogen en de dames zitten tussen de 800 en de 950 gr !!!!! en dan zijn ze pas 4 dagen oud !

Geen opmerkingen: