dinsdag 4 mei 2010

vijfde puppiebrief

Hallo iedereen !!

weer de hoogste tijd voor nog wat nieuws van het hovawartfront dachten we zo....
Wij zijn nu bijna 5 weekjes oud en iedere dag gebeurt er wel iets in ons jonge leventje ! Sinds de vorige brief hebben wij alweer één en ander meegemaakt...we zullen het jullie eens vertellen !

Het belangrijkste en voor ons meteen allerleukste is natuurlijk dat ze ons huisje hebben uitgebreid met een extra speelruimte ! Plots ging zomaar de voordeur open ;-)) en wij kregen er zomaar een hele leuke speelplaats bij ! Wat waren we daarmee in onze schik ! we konden dus meteen eens uittesten hoe snel onze mini-pootjes konden lopen want nu konden we echt een 'spurtje trekken' ...;-)
In het begin liep dat niet altijd even vlot en schoven we weleens uit maar het gaat hoe langer hoe beter !
en al helemaal sinds ze die houtkrullen hier hebben gelegd ! we duiken erin, rollebollen met elkaar, het ligt lekker zacht om in te slapen en het stuift alle kanten op als we weer eens tekeer gaan !
helemaal ons ding dus !!! ;-))
We kregen van de baasjes meteen ook nieuwe speeltjes, in een soort van 'rubber' dit keer ! Blijkbaar vonden zij dat onze tandjes daarvoor al meer dan sterk genoeg waren ! ;-))
om dat nog een keertje extra uit te testen zetten we die dus ook in lekker mensenvlees ;-)), hun schoenen, broek en rokken ! Eigenlijk mag het wel niet maar wij moeten toch ontdekken hoe alles smaakt ???

Ook ons menu onderging een paar veranderingen ; vorige keer waren we net begonnen met de puppiepap en eigenlijk krijgen we dat nog steeds maar dan onder de vorm van een ietwat vastere brij.. Er wordt steeds minder puppiemelk aan toegevoegd , de brokjes worden minder lang geweekt en zo moeten we dus stilaan maar zeker aan vaste echte puppiebrokjes gaan wennen ! Het is blijkbaar de bedoeling dat we straks bij jullie thuis gewoon brokjes kunnen eten...
Mama vertelde ons ondertussen ook dat we binnen enkele weekjes dus zullen gaan verhuizen....eerst snapten we het niet helemaal maar ze heeft ons uitgelegd dat er door nieuwe baasjes (jullie dus blijkbaar !) heel erg naar ons wordt uitgekeken ! Ze beloofde ons ook dat we dan wel haar en onze broertjes en zusjes zullen moeten missen maar dat we er in de plaats hele lieve mensen voor krijgen die heel veel van ons zullen houden en ons een veilige en warme nieuwe thuis zullen geven...Klinkt allemaal nog een beetje beangstigend maar het komt vast wel goed ; tenslotte zijn wij wel stoere hovawartjes !! misschien nu dan nog wel in mini-formaat maar we doen in ieder geval flink ons best om goed en hard te groeien ! en met die lekkere brokjes gaat dat helemaal goed komen ! gelukkig mogen we ons ook nog af en toe nog eventjes te goed doen aan mama's melkbar en daar genieten we dan ook met volle teugen van !
Het was de afgelopen week ook behoorlijk druk op ons adres ! Een aantal onder jullie zijn nl. voor het eerst bij ons op bezoek geweest... We hadden mama beloofd ons beste pootje voor te zetten en dat hebben we blijkbaar ook wel gedaan .
Iedereen leek tenminste wel tamelijk met ons ingenomen
en de "ooch's en aach's" waren niet uit de lucht ! ;-)) ja, jullie vonden ons blijkbaar allemaal wel leuk en lief en schattig ! En het moet gezegd ; wij vonden zelf ook alle extra aandacht wel fijn... Bovendien is dat ook goed voor onze 'socialisatie' volgens de baasjes, wat dat dan ook mag wezen ?????

Daarnaast moesten we dus nog een keertje ontwormd worden !!!! da's dus een woordje dat we ondertussen WEL al hebben leren kennen ....en eerlijk gezegd ; da's niet meteen één van onze favoriete gebeurtenissen !
't is dat het voor de goed zaak is en dat het die enge beestjes uit onze buikjes moet weghouden want anders waren we al lang in serieus verzet gekomen !!! bah jongens, dat spul smaakt vies !!!

Maar verder genieten we dus echt wel van onze vrijheid en tussen onze slaapjes door kunnen we lekker samen spelen ! soms gaat dat er al een keertje wat ruw aan toe want we zijn nu stilaan bezig om ons plaatsje binnen ons roedeltje hier te bepalen ! en als klein hovawartje moet ge dus af en toe echt wel op uw strepen staan hoor... Mama laat ons meestal onderling onze kleine strubbelingetjes oplossen maar als we het echt te bont maken dan krijgen we wel een correctie... Blijkbaar kan en mag zomaar niet alles ??? Dat zullen we dus moeten leren en daar zijn we druk mee bezig nu...

Blijkbaar mogen we straks ook naar "buiten" toe als het weer wat mooier wordt ??? Mama wist ons te vertellen dat we het daar vast heel erg leuk gaan vinden en dat daar heel wat te ontdekken zal vallen...
En binnenkort mogen we met een aantal tegelijk ook naar de woonkamer toe hoorden we hier net nog vertellen...Ook daar wachten ons wellicht weer allerlei nieuwe avonturen en kunnen we de boel vast een beetje op stelten zetten ;-)) !!!! we zijn benieuwd en houden jullie uiteraard op de hoogte...

Maar volgens de baasjes hebben we nu alweer genoeg gekletst en wordt het tijd dat we een dutje gaan doen... en dat zullen wij als heel voorbeeldige puppies dan maar best doen zeker ??;-))
slaapwel lieve mensenbaasjes en tot de volgende !!
groetjes van het J-nestje...

Geen opmerkingen: