zaterdag 17 november 2007


















Hallo....

Hier zijn we dan nog een keertje.... eindelijk ! wedden dat jullie ons en onze avonturen al begonnen te missen ? ;-)) We hebben van ons mama dan ook een beetje op onze donder gekregen want ze vond het helemaal niet 'netjes' van ons dat we jullie zo lang in de kou hebben gelaten ! Bij deze dus... onze excuses !
Gelukkig stuurde 'vrouwtjesbaas' ondertussen wel verder ijverig foto's naar jullie door en waren jullie niet helemaal zonder nieuws !
Nu zijn er natuurlijk wel 'verzachtende omstandigheden'....De hoofdreden waarom wij er nu al een tijdje niet meer aan toekwamen om jullie te schrijven is toch wel het feit dat wij nu sinds enkele weekjes op regelmatige basis 'buiten' worden gelaten.... En als wij zeggen 'buiten' dan bedoelen wij dat ook letterlijk !!! Dankzij het mooie en rustige herfstweer van de afgelopen dagen mogen wij van de mensenbaasjes hier bijna iedere dag wel efkens de buitenwereld gaan ontdekken ! En da's natuurlijk 1 groot avontuur en vergt van ons ook de nodige energie....
Toen wij voor het allereerst naar buiten mochten was dat eigenlijk best een klein beetje eng...
Gelukkig bleef ons mama dicht in de buurt en dat was natuurlijk een grote geruststelling ! We werden in de puppie-ren gezet en toen kon het 'ontdekken' pas echt goed beginnen !
Eerst liepen we op een stukje harde ondergrond en toen opeens ontdekten we 'het gras' ! Dat was pas iets raars ! Het voelde héél zacht aan maar was toch net ietsje anders als de vloerbedekking in ons huisje...Bovendien kon je daar heerlijk in rollebollen en al gingen we een keertje uit de bocht... we deden ons helemaal geen pijn ! Verder kregen we ook nieuwe buitenspeeltjes in de ren en zoals ons mama had voorspeld waren die van een heel ander materiaal dan onze pluche beestjes van binnen...maar je kon er in ieder geval wel lekker op kauwen !
En wat ook héél leuk is ; we krijgen hoe langer, hoe meer bezoekers over de vloer ! Blijkbaar vallen we nogal in de smaak bij al die 'tweevoeters' want iedereen wil ons knuffelen en aaien en al zetten we onze tandjes af en toe een keertje keihard in hun vingers of tenen, alles wordt ons met de glimlach vergeven .... want 'ze zijn toch zo lief hé'...;-)
Bovendien is er in onze buitenren een heleboel te zien ! Rondom ons is er nog een groot grasveld met struiken, bomen en planten en op de grond liggen tal van blaadjes.... ons mama vertelde dat het nu het 'herfst' seizoen is en dat daarom de blaadjes van de bomen vallen... ook ploft er af en toe iets op het dak van de buitenkennel en blijkbaar zijn dit dus 'eikeltjes'... ja, we leren hier een heleboel hoor !
Daarnaast is er ook weer een verandering aangebracht in ons menu van de dag... alhoewel wij nog steeds als een gek te keer gaan als we de kans zien om mama's melkbar te plunderen wordt ons dit hoe langer, hoe minder toegestaan ! Nu waren we daar in het begin helemaal niet zo gelukkig mee maar ergens hebben de baasjes hier natuurlijk wel gelijk... als wij straks naar jullie toe moeten komen is ons mama niet meer in de buurt en dus moesten we zoals alle echte honden opeens ook echte 'puppiebrokjes' gaan eten ! En het moet gezegd.... eigenlijk zijn die ook best lekker hoor !
En de baasjes vonden blijkbaar dat onze tandjes flink genoeg gegroeid waren om dan maar meteen ongeweekte brokjes te gaan klein krijgen ! en zowaar... het lukte !!!
Dus eten we sindsdien net als alle 'grote honden'... Gelukkig mogen we héél af en toe nog een keertje bij de mama langs om ons nog eventjes tegoed te doen aan die lekkere melk want die blijft echt wel heerlijk hoor ;-) maar langzaam aan zal daar toch een eind moeten aan komen...
Verder hebben ze ons ook nog een keertje 'ontwormd' maar ook daar waren we niet echt onverdeeld gelukkig mee ! Na de vorige keer wisten we natuurlijk perfect wat er te gebeuren stond en we hebben ons dan ook 'schrap' gezet van bij het begin ! jammergenoeg bracht dit niet veel aarde aan de dijk moeten we toegeven ; het meeste van dat spul belandde uiteindelijk toch wel waar het zijn moest hoe hard wij ook protesteerden en geloof ons vrij ; dat hebben we gedaan !!! Maar als we mama mogen geloven is dit echt allemaal voor onze bestwil en ach...
zooooooooo heel erg is het nou ook weer niet !
Gisteren is de dierenarts dan langs geweest ! ook weer een hele belevenis natuurlijk...
we werden één voor één gewikt en gewogen en............. helemaal goed en gezond bevonden !
't leek ons best een leuke en lieve man, hij luisterde naar onze hartjes, keek met zo'n lichtje in onze oortjes, inspecteerde onze oogjes en voelde aan ons buikje... Verder kregen we een eerste spuitje en werden we gechipt ! Dit moest gebeuren met best een dikke naald maar dapper als wij zijn, gaven we géén kik ! ja, de man was echt onder de indruk van ons ! ;-) hij zei dat dit natuurlijk kwam omdat wij allemaal meisjes waren en dus helemaal niet kleinzerig ! kunnen die reutjes nog een punt aan zuigen !! ;-)
In ieder geval... als wij nu ooit verloren lopen dan kunnen wij aan de hand van die chip allemaal worden "geïdentificeerd" (wat een moeilijk woord !!) en met dit chipnr. stemt dan ook een adres van onze toekomstige baasjes (jullie dus !!) overeen zodat ze ons ten allen tijde weer naar onze 'thuis' kunnen terugbrengen... toch wel een veilig gevoel !
Vandaag kregen we nog bezoek van één van die baasjes in spé en dat was reuzeleuk want ze waren met z'n vijven en dus kregen wij plots wel een heleboel aandacht ;-) we hebben dan ook erg veel gespeeld maar waren daarna wel dringend aan een dutje toe !! maar........ héél erg goed voor onze "socialisatie" hoorden we onze baas hier zeggen en ze leken best tevreden over ons en de manier waarop wij ons hebben gedragen !
In de loop van volgende week komt het baasje van onze papa samen met nog iemand anders de 'puppytest' afnemen ! Mama vertelde dat we ons hieromtrent niet al teveel zorgen moeten maken... het wordt gewoon een hele leuke dag en we zullen kennismaken met tal van nieuwe zaken... , helemaal ons ding dus !! ;-)
En dan nog even het allerlaatste nieuws op de valreep : we hebben nu ook allemaal een mooie naam van jullie gekregen en daar zijn we maar wat blij mee !
Zo zullen wij voortaan ds gaan heten....
1) GAUDI vd Scheldemeersen
2) GAIA vd Scheldemeersen (roepnaam NALA)
3) GILI vd Scheldemeersen
4) GRAVINO vd Scheldemeersen (roepnaam VINO)

Zo, dit was het dan alweer... nu gaan we nog gauw even genieten van mekaars warmte en dicht tegeneen een plekje zoeken....
Sweet dreams en tot hoors !
pootjes van de vierling uit Dikkelvenne...


Geen opmerkingen: